Pelin Çift İle İyi Fikir Peynirli Adana Su böreği Tarifi 01.03.2019


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Pelin Çift İle İyi Fikir Peynirli Adana Su böreği Tarifi 01.03.2019

    TRT 1 ekranlarında sevilerek izlenen Pelin Çift ile İyi Fikir programının konukları 01.03.2019 tarihinde yayınlanan yeni bölümünde sizler için lezzetli tarifler hazırladı. 

    Pelin Çift İle İyi Fikir gerek konukları gerek de eğlenceli sohbetleri ile herkesi ekrana kilitliyor. Bugün Levent Tamtürk ve ekibi, Pelin Çift İle İyi Fikir’de baklavalık yufka ile yapılan, uzayan peyniri ile gönülleri mest eden meşhur peynirli adana su böreği yapacak!

    Malzemeler
    • 1 kg un
    • Tuz
    • 3 yumurta
    • 350 gr. su
    • 400 gr. nişasta
    • 500 gr. sade tereyağ
    • 1 kg rende kaşar peyniri
    Yapılışı

    Un ve tuzu karıştırın. Ardından bir havuz oluşturup içine yumurtaları kırın. Yumurtaları biraz karıştırın ve suyu ekleyin. Tekrar elinizle hafif karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş unu yedirmeye başlayın. Mümkün olduğunca havuzu bozmamaya özen gösterin. Hamurunuz kulak memesi kıvamından biraz daha sert olacak. Kıvam aldıktan sonra 15 dk. dinlendirin.

    Hamurunuzu uzun olacak şekilde inceltin ve küçük bezelere bölün.( 8 beze kuru baklavalık olarak açılacak, diğerleri haşlamalık olacak)  Bezelerin üzerine elek yardımı ile nişasta serpin. (açması kolay olması için) Daha sonra nişastaya bulanan bezelerin üzerine bastırın ve üst üste dizin.

    Haşlamalık bezelerinizi biraz açın ve 4 e bölüp haşlamak için hazırlayın.

    Baklavalık bezeleri ve biraz açtıktan sonra üst üste koyun ve kenarlarından bastırarak birleştirin. Birleşen hamurunuzu tekrar açın.

    Daha sonra hamurlarınızı tek tek sıra ile oklavanıza sarın ve toplu olarak açın. Eğer aralarında yapışma varsa o bölgelere yeniden hafif nişasta ekleyerek açın. Baklavalık yufkaları mümkün olduğunca ince açamaya özen gösterin. Böreğinize çıtırlık veren en önemli bölüm hamurunuzun inceliğidir.

    Geniş bir tencerede su içerisine 2 avuç tuz atarak suyu kaynatın. Ardından kaynayan suyun içerisine haşlamak hamurları suyun üzerine bırakıp hafif ıslatıp çökecek şekilde birbirine yapışmadan haşlayın.

    İnce açtığınız hamurun 3 katını önceden yağladığınız tepsinin altına serin ilk katı biraz dışarıda kalması gerekiyor daha sonra üzerine kapatmak için. Ardından haşlanan hamurlardan üzerine ekleyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyinirini bol olarak yayın. Sonra yine üzerine haşlanan hamurlardan ekleyin ve tekrar kalan baklavalık hamurlarınızı üst üste dizin. Son olarak kenarda taşan hamuru en üste doğru katlayın.

    Yaklaşık 1,5 kepçe yağ üzerine dökerek pişmek için ocağınıza alın.

    Pişmesi için ilk katı yaklaşık 15 dk pişirdiğinizde altı nar gibi kızarmış olacaktır. Ardından ters düz ederek diğer tarafını da pişirin. Afiyet olsun.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.