Refika İle Öze Dönüş Salepli Dondurma Tarifi 03.03.2019


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Refika İle Öze Dönüş Salepli Dondurma Tarifi 03.03.2019

    Sunuculuğunu Refika Birgül’ün yaptığı ve Fox Tv de yayınlanan “Refika ile Öze Dönüş” programının 03.03.2019 tarihinde yeni bölümünde yine birbirinden lezzetli tarifler yapıldı.

    Malzemeler
    • 1 litre süt

       

    • 1 çorba kaşığı toz salep

       

    • 300 gr, 1,5 bardak,  toz şeker

       

    • 250 gr kakaolu tahin helvası

       

    • 4 çorba kaşığı tahin
    Yapılışı

    1 litre sütü, 1 çorba kaşığı toz salebi ve 300 gr toz şekeri bir tencereye koyup altını açın. Dondurmada alıştığımız ağız tadı genelde daha şekerli eğer onu istiyorsanız 400 gr toz şeker koyun. Ben biraz daha az tatlı sütün tadını bol bol alabildiğimiz bir halini yaptım. Tencerenin altını açıp kaynayana kadar mikserler çırparak ısıtın. Süt kaynayıp şeker ve salep iyice eriyince geniş bir kaseye karışımı dökün ve 3 dakika daha havalandırarak çırpın. Ardından oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Buzluğa atmadan önce son bir kez düşük devirde birkaç dakika daha çırpın. Bol bol çırpmamızın sebebi dondurmanın içinde hava kabarcıkları oluşturmak. Böylece donduğunda kaskatı değil, kaşıkla kolayca alınabilecek dondurma kıvamında olacak. Çırptıktan sonra üzerine bir tabak kapatıp buzluğa koyun.250 gr kakaolu tahin helvasını küp küp doğrayın. Bu halinden sonra her yarım saatte bir buzluktan çıkartıp bu kez mikserin iki ucu değil tek ucuyla 1-2 dakika çırpıp havalandırıp tekrar buzluğa atın. Dondurma donmaya başlayıp artık karıştırılamayacak kıvama gelince helvaların yarısını ve 3 çorba kaşığı tahini koyup alttan üste doğru karıştırın. Ardından kalan helvaları koyup üstten karıştırın ve 1 çorba kaşığı daha tahini gezdirerek döküp ebru yapar gibi üstten karıştırın. Bu haliyle de 1 gece buzdolabında bekletince dondurmanız hazır. Salebin kendine has lezzeti, tahinin güzelliği ve helvanın arada sürpriz yapmasıyla nefis dondurmanız emrinize amade. Ben dayanamayıp ufak bir tarif daha ekledim. Bir fincan Türk kahvesini içecekmiş gibi pişirin. Kahve fincanına ise dondurmadan iki küçük top koyun. Sıcak kahveyi misafirinize servis ederken üzerine dökün. Başta normal kahve gibi görünecek ama ardından dondurmalar pıt pıt yüzeye çıkacak. Sadeliğiyle baş döndüren tatlınız hazır. Eğer bunu kaymaklı dondurma ile yaparsanız içine bir tane minik bezelerden de atabilirsiniz.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.