Nermin’in Enfes Mutfağı İzmir Bomba Tarifi 03.11.2021


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Nermin’in Enfes Mutfağı İzmir Bomba Tarifi 03.11.2021

    Nermin’in Enfes Mutfağı 03.11.2021 tarihinde Kanal 7’de yayınlanan yeni bölümünde NERMİN GÜL ve sevgili konuğu Bilge İYİGÜN sizler için birbirinden lezzetli tarifleri hazırladı.

    Malzemeler

     

    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı vanilya
    • 4 su bardağı un
    • Fındık kreması
    Yapılışı

      Tepsiye yağlı kağıt serin. Fındık kremasından 1 tatlı kaşığı alıp aralıklı olacak şekilde dizip buzlukta dondurun. Derin bir kabın içerisine ılık su , sıvı yağ  şeker, vanilya ekleyerek şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Ardından elenmiş 4 su bardağı unu ekleyin. Toplanan  hamurun üzerini streç film ile kapatın ve  20 dakika kadar dinlendirin.Dinlenen hamuru tezgaha alıp rulo şekli verip hamur kesme aparatı ya da bıçak yardımı ile hamuru 18 parçaya ayırın. Sonra bezeler haline getirin. Bezelerden bir tanesini  eliniz ile bastırarak hafifçe genişletin. Daha sonra oklava yardımı ile hamuru ince bir şekilde açın. Açtığınız hamurun ortasına kakaolu fındık kremasından kaşık ile koyup  bohça şeklinde açıklık kalmacak şekilde kapatın.Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde yerleştirin.Önceden ısıttığınız 220 derece fanlı proğramda ortalama 8 dakika içerisinde kontrollü bir şekilde  pişirin. Pembeleşmeden  izmir bombası tatlımızı fırından çıkarın.Fırında daha fazla kalırsa içerisindeki çikolatanın akışkanlığı gidebilir. İlk sıcaklığı geçtiğinde üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpin. Afiyet olsun



Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.