Mutfakta Buluşalım Dondurmalı Mozaik Pasta Tarifi 13.10.2020


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Mutfakta Buluşalım Dondurmalı Mozaik Pasta Tarifi 13.10.2020

    Nefis Yemekleri ile Hazer Amani’nin yaptığı ve Fox Tv de yayınlanan “Mutfakta Buluşalım” programının 13.10.2020 tarihinde yeni bölümünde yine birbirinden lezzetli tarifler yapıldı.

    Malzemeler
    • 0.5 paket margarin
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 0.5 su bardağı kakao
    • 1 paket pötibör bisküvi
    • 0.5 su bardağı fındık
    • 0.5 su bardağı ceviz
    • 1 kutu fıstıklı/beyaz maraş dondurma
    • Süslemek için:
    • 6 adet çilek
    Yapılışı

    Margarini orta boy bir tencereye koyup erimeye bırakın.



    Margarin yavaş yavaş erirken içine toz şekeri ekleyin.

    Margarin tamamen eriyince kakaoyu da ilave edip iyice karıştırın.

    Ayrı bir tavanın içine ceviz ve fındığı koyup hafif renk alıncaya dek kavurun.

    Pötibör bisküviyi kolayca parçalamak için buzdolabı poşetinin içine koyup elinizle poşetin ağzını büzün ve oklavayla vurarak bisküviyi parçalayın. Toz haline gelmemesine özen gösterin. Dilerseniz bisküvileri elinizle de kırabilirsiniz.

    Parçalanan bisküvileri kakaolu karışımın içine döküp karıştırın, kavrulmuş ceviz ve fındığı da ilave edin. Karışımı biraz ılınmaya bırakın.

    Düz bir zemine streç film serip üzerine birkaç damla su dökün.

    Streç filmin üstüne hafif ılınmış karışımı koyup elinizle çok ince olmayacak şekilde dikdörtgen bir biçimde yayın. Bu işlemi yaparken yapışmaması için elinizi de azıcık ıslatın.

    Maraş dondurmasını buzluktan alıp fıstıklı ve kaymaklı kısımlarını ayrı ayrı dilimleyin.

    Yaydığınız mozaik pasta karışımının size doğru olan kenarına 2 parmak boşluk bırakarak hızlıca bir şekilde, dilimlenmiş kaymaklı dondurmayı dizin. Kaymaklı dondurmanın üzerine de fıstıklı dilimleri yerleştirin.

    Streç film yardımıyla mozaik pastayı dondurmanın üzerine doğru katlayarak (dondurmayı pastanın içinde bırakacak şekilde) rulo şeklinde sarın. Bu işlemi yaparken streç filmin mozaik pastanın arasında kalmamasına özen gösterin.

    Mozaik pastayı üzerindeki streç film ile sıkıca sarıp, içindeki dondurmalar erimeden buzluğa atın en az 6 saat bekletin.

    Donan mozaik pastayı buzluktan alıp dilimleyerek servis edin. Dilerseniz servis ederken yarıya kesilmiş çilekler ile süsleyebilirsiniz.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.