Gelinim Mutfakta Tedirgin Baklava Tarifi 11.03.2022


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Gelinim Mutfakta Tedirgin Baklava Tarifi 11.03.2022

    Kanal D ekranlarında yayınlanan Nursel Ergin’in sunuculuğunu yaptığı Gelinim Mutfakta programında gelinlerin kıyasıya yarışları devam ediyor. Her gün günün birincisine 1 çeyrek altın altın ve her hafta da haftanın birincisine 5 adet bilezik ödül olarak verilen yarışma da Biz de sizler için Gelinim Mutfakta programında yapılan yemek tariflerini sizler ile paylaşmaya devam ediyoruz. Gelinlerimiz 11.03.2022 tarihinde yine ödüle kavuşabilmek için lezzetli bir tarifi en iyi şekilde yapmak için yarıştılar. Ellerinize sağlık.

    Malzemeler

    Hamuru için;

    • 2 adet yumurta
    • 1 su bardağı süt
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
    • 1 fiske/ çimdik tuz
    • Aldığı kadar un ( kulak memesi kıvamına kadar)

    İç Harcı için;

    • 3 su bardağı iri çekilmiş ceviz

    Baklavayı Açmak İçin;

    • 2,5 kutu buğday nişastası

    Üzeri için;

    • Yarım kilo eritilmiş ve köpüğü alınmış tereyağ

    Şerbeti için;

    • 1 kilo şeker
    • 4,5 su bardağı su
    • Bir kaç damla limon suyu
    Yapılışı

    Öncelikle hamur hazırlanır. Yumurta, tuz, süt, sirke, sıvı yağ ve aldığı kadar un yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında olması gerekiyor. Her un farklılık gösterdiği için miktar belirtilmedi. Yoğurduktan sonra yarım saat kadar hamur dinlendirilir. Dinlendikçe daha güzel açılır.

    Dinlenen hamur 4 eşit parçaya, her bir parçada 10 bezeye bölünür ve toplamda 40 beze elde edilir. 10-10 şeklinde ayrılır.

    İlk 10 küçük beze nişasta ile tabak büyüklüğünde açılır. Aralarına nişasta koyularak açılan 10 Küçük hamur üst üste koyulur ve merdane yardımı ile yuvarlak tepsi büyüklüğünde açılır.

    Tepsi yağlanır ve açılan hamur ele alınarak sallanır. Sallandıktan sonra yufkaların ayrıldığını göreceksiniz. Tek tek 10 yufka tepsiye serilir. 10 Yufka serildikten sonra çekilmiş ceviz serpilir.

    Diğer kalan 30 küçük bezeye de 10 ar 10 ar aynı işlem uygulanır. Her bir 10 kattan sonra aralara ceviz serpilir. Yani 3 katta ceviz olmalıdır. Fırın da 180 derece alınarak ısınmaya bırakılır.

    Fırına atmadan önce yarım kilo tereyağ kısık ateşte eritilir. Eridikten sonra üzerine çıkan köpüğü üzerinden alınır.

    Tereyağ erirken baklava dilimlere kesilir. Önce 4 e sonra 8 e bölünür. Oluşan küçük üçgenlerin her birine önce paralel sonra çapraz şekilde bıçakla kesilerek üçgen şekiller elde edilir. Aşağıda fotodan bakabilirsiniz. Eğer yapamayacağınızı düşünürseniz küçük kare şeklinde de yapabilirsiniz. O kadar lezzetli oluyor ki şeklin nasıl olduğu önemli değil.

    Eriyen tereyağ dilimlere ayrılan baklavanın her yerine gezdirilir. Kuru bir yer kalmayacak şekilde. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırına alınır ve yaklaşık 1 buçuk saat pişirilir.

    Şerbet için şeker ve su kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra altını kapamaya yakın 4-5 damla limon suyu eklenir ve ılımaya bırakılır.

    Pişen baklavanın ılıması beklenir. Şerbet ve tatlının ılık olması gerekir. Bir gece şerbetin çekmesi beklenir. üzerine fıstık ve fındık ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.