Gelinim Mutfakta Portakallı Sufle Kek Tarifi 18.03.2022


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Gelinim Mutfakta Portakallı Sufle Kek Tarifi 18.03.2022

    Kanal D ekranlarında yayınlanan Nursel Ergin’in sunuculuğunu yaptığı Gelinim Mutfakta programında gelinlerin kıyasıya yarışları devam ediyor. Her gün günün birincisine 1 çeyrek altın altın ve her hafta da haftanın birincisine 5 adet bilezik ödül olarak verilen yarışma da Biz de sizler için Gelinim Mutfakta programında yapılan yemek tariflerini sizler ile paylaşmaya devam ediyoruz. Gelinlerimiz 18.03.2022 tarihinde yine ödüle kavuşabilmek için lezzetli bir tarifi en iyi şekilde yapmak için yarıştılar. Ellerinize sağlık.

    Malzemeler
    • 3 yumurta
    • 1 çay bardağından 1 parmak az şeker
    • 45 gram tereyağı
    • 80 gram bitter çikolata
    • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
    • 1 çay bardağı un

    Üzeri için:

    • Pudra şekeri
    Yapılışı

    Öncelikle fırınımızı 200 derecede ısıtarak başlıyoruz. Bitter çikolata ve tereyağını seramik tavaya alıyoruz altını açıp eritmeye başlıyoruz bir yandan da karıştırıyoruz. Eridikten sonra 1 çay bardağı unu yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz toparlanacaktır.
    Yumurta ve şekeri bir kaba alıyoruz üzerine portakal kabuğunu rendeleyip 1 dakika çırpıyoruz. Tavada ki harcımızı ekleyip 1 dakika çırptıktan sonra sıvı yağ ile yağladığımız ısıya dayanıklı kaplara, porselen kaplara veya sufle kaplarına bölüştürüp 200 derece ısınmış fırınımıza koyuyoruz. Sürekli kontrol ediyoruz. Pişmesi için 6-7 dakika yeterli olacaktır daha fazla pişmesi durumunda akışkanlığını kaybedip kekten de sert bir kıvam alacaktır çok dikkat etmeliyiz. 6. Dakikada üst kısmı kuruyunca kürdanla kontrol edip akışkan olduğundan emin olduktan sonra fırından çıkarıp ilk sıcağı gittikten sonra pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.