Gelinim Mutfakta Yelpaze Patates Tarifi 23.03.2022


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Gelinim Mutfakta Yelpaze Patates Tarifi 23.03.2022

    Kanal D ekranlarında yayınlanan Nursel Ergin’in sunuculuğunu yaptığı Gelinim Mutfakta programında gelinlerin kıyasıya yarışları devam ediyor. Her gün günün birincisine 1 çeyrek altın altın ve her hafta da haftanın birincisine 5 adet bilezik ödül olarak verilen yarışma da Biz de sizler için Gelinim Mutfakta programında yapılan yemek tariflerini sizler ile paylaşmaya devam ediyoruz. Gelinlerimiz 23.03.2022 tarihinde yine ödüle kavuşabilmek için lezzetli bir tarifi en iyi şekilde yapmak için yarıştılar. Ellerinize sağlık.

    Malzemeler
    • Taze patates (büyük boy olanlardan, miktarı kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz)
    • Zeytinyağı (yaklaşık 4-5 yemek kaşığı)
    • Tuz
    • Biberiye
    • 2-3 diş sarımsak
    Yapılışı

    İlk olarak patatesleri bol su ile iyice yıkayın.

    Daha sonra ince dilimler şeklinde kesin. Ancak dilimlerin alt kısımlarını tamamen koparmamaya dikkat edin. Bu işlem için çok kullanılan bir yöntem. Patatesin tabanını düzleyip kesme tahtasında hareket etmesini önledikten sonra her iki yanına tahta kaşık koyarak sabitleyin. Dilimleri keserken bıçağınız tahta kaşıkların alt kısmını kesemeyeceği için dilimler tamamen patatesten ayrılmamış olur ve yelpaze şeklini alırlar.

    Fırça yardımı ile patatesi yağlayın. Dilimlerin arasına da yağların girmesi için eliniz ile aralarını hafif açın. Yine aynı şekilde tuz serpin.

    Ezilmiş sarımsaktan dilimlerin arasına koyun. Taze biberiye ya da taze baharatlardan da bir kaç dilimin arasına serpiştirin. Dilerseniz bir kase içerisine yağı, ezilmiş sarımsakları, tuzu ve biberiyeyi karıştırarak fırça yardımı ile de sürebilirsiniz. Fırın torbasına koyarak ağzını sıkıca kapatın ve kürdan yardımı ile fırın torbanıza bir kaç delik açın.

    200 derecede ısıttığınız fırında patates iyice yumuşayana kadar pişirin.

    Bu süre patatesin boyutuna göre değişir, zaman zaman kontrol ettikten sonra yaklaşık olarak 30. dakikadan sonra poşetten çıkarttım. Fırının sıcaklığı ile servis zamanına kadar beklettim(10-15dk kadar).

    Dilerseniz bu süre sonunda patateslerinizi fırından çıkartıp servis edebilirsiniz.  Dilerseniz de başka bir fırın kabına alarak dilimlerin arasına rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirip tekrardan fırına verebilirsiniz. Kaşar peyniri eridikten sonra fırından çıkartıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.