Gelinim Mutfakta Arnavut Böreği Tarifi 26.01.2022


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Gelinim Mutfakta Arnavut Böreği Tarifi 26.01.2022

    Kanal D ekranlarında yayınlanan Nursel Ergin’in sunuculuğunu yaptığı Gelinim Mutfakta programında gelinlerin kıyasıya yarışları devam ediyor. Her gün günün birincisine 1 çeyrek altın altın ve her hafta da haftanın birincisine 5 adet bilezik ödül olarak verilen yarışma da Biz de sizler için Gelinim Mutfakta programında yapılan yemek tariflerini sizler ile paylaşmaya devam ediyoruz. Gelinlerimiz 26.01.2022 tarihinde yine ödüle kavuşabilmek için lezzetli bir tarifi en iyi şekilde yapmak için yarıştılar. Ellerinize sağlık.

    Malzemeler

    Hamuru için:

    • 5 su bardağı un
    • 2 yemek kaşığı sirke
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2-2,5 su bardağı su

    Aralarına sürmek için:

    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı tereyağı

    İç harcı için:

    • 1 kilo ıspanağın sadece yaprak kısımları
    • 2 tane kuru soğan
    • 1 tane yumurta
    • 250 gram lor peyniri
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    Yapılışı

    Öncelikle karıştırma kabımızın içerisine un, tuz ve sirkeyi ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar su ilave ediyoruz. (Ben yaklaşık 2 bardak su ile kıvamı yakaladım)

    Daha sonra hamurumuzu güzelce yoğurup hamurumuzu iki eşit parçaya bölüyoruz.

    Her iki parçayı da 10’ar eşit bezeye ayırıyoruz. Yani toplamda 20 tane bezemiz oluyor.

    Daha sonra bir cezvenin içerisinde 1 çay bardağı sıvı yağ ile 2 yemek kaşığı tereyağını karıştırıp tereyağının erimesi için cezvemizi ocağımıza alıyoruz tereyağı eridikten sonra ocağımızı kapatıyoruz.

    Yaptığımız bezelerden bir tane beze alıp çok az nişasta kullanarak yemek tabağı büyüklüğünde açıp aralarına 1’er yemek kaşığı kadar yağ sürüp açtığımız ilk on bezeyi bu şekilde üst üste dizip bir kenarda bekletiyoruz.

    Kalan on bezemize de aynı işlemi uygulayıp onu da bir kenarda dinlenmeye bırakıyoruz. Yani toplamda 10’ar kattan oluşun iki tane açılmış hamurumuz oluyor.

    Bu şekilde hamurlarımızı 1 saat kadar dinlendiriyoruz.

    Onlar dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım. İç harcımız için ıspanakların yaprak kısımlarını ayıklayıp güzelce yıkayıp doğruyoruz.

    Üzerine tuzumuzu ekleyip elimiz ile ıspanakları biraz ovalıyoruz, harcımızın içerisine soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp, yumurta ve lor peynirimizi de ilave edip harcımızı güzelce karıştırıyoruz.

    Dinlenen hamurdan bir tanesini alıp elimiz ile çeke çeke tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz. İnanın tarifin en zevkli yeri burası diyebilirim iki üç çekme ile açılmış kocaman bir yufkamız oluyor.

    Açtığımız hamuru yağladığımız tepsinin içerisine yerleştiriyoruz. (hamur tepsinin kenarlarından biraz sarksın)üzerine iç harcımızı boşaltıyoruz.

    Kalan hamurumuzu da aynı şekilde çeke çeke açıp iç harcımızın üzerine kapatıyoruz.

    Yanlardan sarkan parçaları da ikinci katın üzerine kapattırıp, tam orta yere bir tane kase koyup böreğimizi bıçak yardımı ile dilimliyoruz.

    En son 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

1 yorum yapılmış. Sende yorum yap
  •  Congratulations Superlotto in honor of its 25th anniversary gives you free lottery ticket 6/45! Fill out a ticket: https://cutt.us/Dy58D?h=a5b6f7c296afec69248325f1c9da418b& 3 Şubat 2022, 10:23

    4tv6jer4

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.