Gelinim Mutfakta Güveçte Bademli Köfte Tarifi 05.03.2019


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Gelinim Mutfakta Güveçte Bademli Köfte Tarifi 05.03.2019

    Kanal D ekranlarında yayınlanan Fatih Ürek’in de sunuculuğunu yaptığı Gelinim Mutfakta programında gelinlerin kıyasıya yarışları devam ediyor. Her gün günün birincisine 1 altın ve her hafta da haftanın birincisine 5 adet bilezik ödül olan verilen yarışma izleyenler tarafından sevilerek takip ediliyor.

    Bizler de sizler için Gelinim Mutfakta programında yapılan yemek tariflerini sizler ile paylaşmaya devam ediyoruz. Gelinlerimiz 05.03.2019 tarihinde yine ödüle kavuşabilmek için lezzetli bir tarifi en iyi şekilde yapmak için yarıştılar. Ellerinize sağlık.

    Malzemeler
    • 450 gr orta yağlı kıyma

      2 dilim kuru kahverengi ekmek içi

      1 avuç kavrulmamış badem

      3 çorba kaşığı ılık su

      1 orta boy soğan

      2 diş sarımsak

      2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

      1 adet yumurta

      Yarım muskat rendesi

      1,5 su bardağı sebze veya et suyu

      3 yemek kaşığı beyaz sirke

      2 çorba kaşığı zeytinyağı

      1 çay kaşığı Karabiber

      2 çay kaşığı Tuz

      1 yemek kaşığı un

    Yapılışı

    Köfteleri hazırlamak kahverengi ekmek içini bir kaba ufalayın ve üç kaşık ılık su ilave edip, beş dakika suyun çekmesini bekleyin. Ekmeklerin suyunu sıkıp kuru bir kaba alın, üzerine 450 gram orta yağlı kıymayı ekleyin.

    Bir orta boy soğanı rendeleyin. İki adet dövülmüş sarımsak, iki çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz ekleyip, üzerine bir yumurta kırın ve bir muskatın üçte birini rendeleyin. Tuzunu ve karabiberini de ilave edip iyice yoğurun.

    Bir tabağa un koyup köftenizi 30 eşit parça olacak şekilde elinizde yuvarlayın ve dışlarını una bulayın. İki çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya koyup köftelerinizi dışları kahverengileşinceye kadar yaklaşık 5-6 dakika kızartın ve bir tabağa alın.

    Badem sosu için bademi iki-üç dakika bol suda haşlayın. Daha sonra ılık suda bademlerinizin kabuklarını soyun ve soğumaya bırakın. İki çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın. Soyulmuş bademlerinizle 25 gram ufalanmış kahverengi ekmeği tavaya ilave edin ve bol çevirerek bademlerin rengi altın sarısı oluncaya kadar kavurun.

    İki diş ince doğranmış sarımsağı da ilave edip 30 saniye daha çevirin ve bir çay bardağı beyaz şarap ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın. Sonra bu sosu mutfak robotuna alıp, iyice incelinceye kadar çekin. Sonra bir buçuk bardak sebze suyu veya et suyunu da ekleyip bir kez daha karıştırın.

    Sosunuzu tekrar tavaya alıp köfteleri dikkatlice ilave edin ve 25 dakika ağır ağır pişirin.

    Servis ederken ince doğranmış maydanoz ve kıtır kahverengi ekmek kırıntısı ekleyebilirsiniz.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.