Gelinim Mutfakta Marul Sarması Tarifi 19.10.2021


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Gelinim Mutfakta Marul Sarması Tarifi 19.10.2021

    Kanal D ekranlarında yayınlanan Songül Karlı’nın da sunuculuğunu yaptığı Gelinim Mutfakta programında gelinlerin kıyasıya yarışları devam ediyor. Her gün günün birincisine 1 çeyrek altın altın ve her hafta da haftanın birincisine 5 adet bilezik ödül olarak verilen yarışma da Bizler de sizler için Gelinim Mutfakta programında yapılan yemek tariflerini sizler ile paylaşmaya devam ediyoruzGelinlerimiz 19.10.2021 tarihinde yine ödüle kavuşabilmek için lezzetli bir tarifi en iyi şekilde yapmak için yarıştılar. Ellerinize sağlık.

    Malzemeler

     

    Yapılışı

     

    Marul yapraklarını kaynayan suya batırıp 1-2 dk bekletip hemen çıkarın ve soğuk su dolu kaba sokun. . Ortalarındaki sert kısımları bıçakla kesip atın ve avuç içi büyüklüğünde parçalar hazırlayın.

    Soğanları tavla zarı formunda, incecik doğrayıp üzerine karabiber ve tuz ekledikten sonra  yoğurarak yumuşatın. Kıyma, yıkanıp süzülmüş pirinç, incecik  kıyılmış dereotu, rendelenmiş domates ve sıvıyağı ilave edip iyice yoğurun.

    Haşlanmış marul yapraklarını, parlak tarafı tezgaha gelecek şekilde yayın. Uçlarına hazırladığınız harçtan birer yemek kaşığı dolusu koyduktan sonra,  kenarlarını içe kıvırın ve rulo yapın.

    Dolmaları tencereye yerleştirip tereyağını küçük parçalar halinde üzerine ekledikten sonra, 2 su bardağı sıcak su da ilave edin.

    Porselen bir tabakla üzerini kapatıp, kısık ateşte, 30 dakika kadar pişirin.

    Limon suyu, un ve  yumurtayı küçük bir kasede çatalla çırpın. Karışımı dolmaların üzerinde gezdirip, 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.

    Afiyet olsun.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.