Arda’nın Mutfağı Parmesanlı Çıtır Somon Tarifi 28.04.2018


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Arda’nın Mutfağı Parmesanlı Çıtır Somon Tarifi 28.04.2018

    Arda’nın Mutfağı’nın 28.04.2018 tarihinde Tv8’de yayınlanan yeni bölümünde Şef Arda Türkmen sizler için  birbirinden lezzetli tarifleri hazırladı.

    Malzemeler
    • 4 dilim derili somon fileto
    • 200 gr. tereyağı – klarifiye yapmak için
    • 1 su bardağı panko – kavrulmuş
    • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
    • 1 dolu avuç toz parmesan
    Yapılışı

    Tavanızı ocağa alın içerisine tereyağını koyun ve kısık ateşte tereyağının yavaş yavaş erimesini sağlayın. Tereyağı tamamen eridikten sonra altını kapatın ve sütlü kısmının tabana çökmesini, köpük kısmının da üstte kalmasını sağlayın. Kaşığınız yardımı ile köpüklü kısmını yavaşça alın. Ardından bir kabın içerisine sade yağı, sütlü kısmını karıştırmadan yavaş yavaş aktarın.

    Somonlarınızın üst kısmına dikine bir iki derin olmayan çizik atın. Bir tabağın içerisinde panko, toz parmesan ve toz kırmızı biberi karıştırın. Somonun derisiz kısımlarını hazırladığınız pankolu karışıma bulayın. Hazırladığınız sade yağdan 2-3 yemek kaşığı koyun. Somonların önce derisiz kısmını 1-2 dakika pişirin. Ardından derili kısmını 1-2 dakika ocakta pişirip, 180 derece öncede ısıtılmış fırında 8–10 dakika pişirip servis edin.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.