Nursel’le Evin Tadı Hindistan Cevizli Çikolata Tarifi 18.09.2017


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Nursel’le Evin Tadı Hindistan Cevizli Çikolata Tarifi 18.09.2017

    Nursel’le Evin Tadı’nın 18.09.2017 tarihinde yayınlanan yeni bölümünde Nursel Ergin sizler için birbirinden lezzetli Çay Saati tarifleri hazırladı.

    Malzemeler

    125 Gr tereyağı
    1 paket krema
    Yarım su bardağı toz şeker
    280 gr Hindistan cevizi
    Bir fiske tuz

    Üzeri İçin;

    280 gr bitter çikolata
    70 Gr sütlü çikolata

    Yapılışı

    Tereyağı bir tencereye koyulup eritilir. Üzerine krema ve şeker eklenip iyice karıştırılır. 1-2 dk birlikte piştikten sonra bir kaba alınır. Biraz soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi ve tuz eklenip iyice karıştırılarak birbirine yedirilir. Daha sonra kare bir cama kaba yanlarından sarılacak şekilde streç film serilir. İçerisine hazırlanan karışım koyulup eşit oranda yayılır. Sarkan kısımlarından üzeri kapatılıp dolapta kalıp olarak çıkabilmesi için soğutulur. Diğer tarafta çikolatalar benmari usulü eritilir. Donan Hindistan cevizli tatlı dikdörtgen şekilde kesilip eriyen cikolataya batırılıp bir kaba alınır. Daha sonra çikolata soğuduktan sonra sıkma torbasiyla üzerine zikzak şekilde eriyen cikolatadan sıkılır. Hindistan cevizi serpilip servis edilir. Afiyet olsun.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.