Kanaltürk 5 Çayı Çilekli Pasta Tarifi 07.06.2015


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kanaltürk 5 Çayı Çilekli Pasta Tarifi 07.06.2015

     

    Tijen Aktay’ın sunuculuğunu yaptığı Kanaltürk’de yayınlanan “5 Çayı”nın 07 Haziran 2015 tarihinde yayınlanan bölümünde birbirinden lezzetli tarifler yapıldı.

     

    Çilekli Pasta Tarifi;

     

    Krema İçin;

    Öncelikle tenceremize sütü, 2 yumurta sarısı, un, nişasta, toz şeker, damla sakızını ekleyerek önce güzelce karıştırıyoruz. Bir süre karıştırdıktan sonra tenceremizi orta ateşte ocağa alıyoruz ve kremamız  muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.

    Ardından kremamızı ocaktan alıyoruz ve ardından üzerine vanilyamızı ekleyerek çırpıyoruz. Daha sonra üzerine erimiş beyaz çikolatamızı ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.

    Krema ve bitter çikolatayı üzerine dökmek için benmari usulü eritip karıştırıyoruz.

    Yuvarlak kek kalbının en altına pasta tabanını koyuyoruz. (Eğer hazır pasta tabanı kullanıyorsanız tabanı ıslatmayın.) Çilekleri ortadan ikiye kesiyoruz ve iç kısımları dışarıya bakacak şeklide kalıbımızın kenarına diziyoruz. Daha sonra 1 çileği 4 parçaya bölerek kek tabanımızın üzerine diziyoruz. Ardından üzerine hazırladığımız kremayı döküyoruz ve güzelce yayıyoruz. Bu işlemin ardından kekin üst kısmını kapatıyoruz ve biraz bastırıyoruz.

    Ardından erittiğimiz bitter çikolatalı sosu pastamızn üzerine döküyoruz ve spatula yardımı ile yayıyoruz. Ardından pastamızı buzdolabına kaldırıyoruz.

    Çikolatamız donduktan sonra pastamızı tezgahımıza alarak kalıbından çıkarıyoruz ve üzerine toz fıstık ve çilek ile süslüyoruz. Afiyet olsun.

    Malzemeler

    Malzeme Listesi Eklenecektir

    Yapılışı

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.