Kanaltürk 5 Çayı Ayçiçeği Pastası Tarifi 03.05.2015


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kanaltürk 5 Çayı Ayçiçeği Pastası Tarifi 03.05.2015

     

    Tencereye çok fazla olmayacak şekilde su koyarak ısıtın. Isıya dayanıklı bir kabı tencereye oturtun. İçerisine hiçbir şekilde su girmesin.Elinizde kırıp parçalara ayırdığınız bitter çikolata ekleyip erimesini bekleyin.Eriyen çikolata sosun içerisine krema karıştırıp soğumaya bırakın.

    Derin bir kabın içerisine yumurtaları ve  şekeri ilave edip köpürene kadar çırpın.Elenmiş kuru malzemeleri ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.Kek hamurunu yağlanmış kek kalıba döküp  170 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.Pişen keki soğuyunca kalıptan çıkarın. Enine iki parçaya bölün.

    Süt, toz krem şanti kıvamını alana kadar çırpın. Gıda boyası ekleyip tekrar çırpıp krema torbasına alın. Kekin bir parçasını servis tabağına aldıktan sonra kremadan biraz üzerine yayın ve damla çikolata serpin.Diğer parçayı üstüne kapatıp kalan krema ile keki pürüzsüz bir şekilde kaplayın. Sarı krem şanti ile yaprak görünümü verip ortasına damla çikolata koyun.Buzdolabında dinlendirip dilimlere ayırıp servis yapın.Afiyet olsun

     

    Malzemeler
    Yapılışı

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.