Gelinim Mutfakta Kazandibi Tarifi 20.03.2020


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Gelinim Mutfakta Kazandibi Tarifi 20.03.2020

    Kanal D ekranlarında yayınlanan Fatih Ürek’in de sunuculuğunu yaptığı Gelinim Mutfakta programında gelinlerin kıyasıya yarışları devam ediyor. Her gün günün birincisine 1 altın ve her hafta da haftanın birincisine 5 adet bilezik ödül olan verilen yarışma izleyenler tarafından sevilerek takip ediliyor.

    Bizler de sizler için Gelinim Mutfakta programında yapılan yemek tariflerini sizler ile paylaşmaya devam ediyoruz. Gelinlerimiz 20.03.2020 tarihinde yine ödüle kavuşabilmek için lezzetli bir tarifi en iyi şekilde yapmak için yarıştılar. Ellerinize sağlık

    Malzemeler

     

    • 6 su bardağı süt



       

    • 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu

       

    • 3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası

       

    • 1 su bardağı toz şeker

       

    • 1 yemek kaşığı tereyağı

       

    • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

       

    • 1 çay kaşığı tarçın

    Yapılışı

     

    6 su bardağı süt,  1 su bardağı toz şeker,  3 yemek kaşığı pirinç unu ve 3 yemek kaşığı mısır nişastasını derin bir tencereye alın.Karışımı bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın ve kıvam alana kadar pişirin.



    Son olarak tereyağını ekleyip tatlının sıcaklığıyla erimesini sağlayarak karıştırın.Yağlanmış bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçın karışımıyla kaplayın.Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın.

    Tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın.Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün.Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.Buzdolabına kaldırıp kıvam alması için soğuttuğunuz tatlıyı, ince uzun dilimlere ayırın ve spatula yardımıyla kıvırarak rulo şeklinde sarın.

    Afiyet olsun 

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.