Arda’nın Ramazan Mutfağı Unsuz Çikolatalı Kek Tarifi 16.06.2017


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Arda’nın Ramazan Mutfağı Unsuz Çikolatalı Kek Tarifi 16.06.2017

    Arda’nın Ramazan Mutfağı’nın 16.06.2017 tarihinde Tv8’de yayınlanan yeni bölümünde Şef Arda Türkmen sizler için  birbirinden lezzetli ramazan tarifleri hazırladı.

    Malzemeler

    400 gr tereyağı
    500 gr bitter çikolata
    8 adet yumurta , sarısı ve beyazı ayrılmış
    2 su bardağı pudra şekeri

    Yapılışı

    Bir sos tenceresine su ekleyin ve kaynatın. Tabanının suya değmeyeceği bir kapta bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata eriyince, tereyağını içine ekleyip, karıştırarak tereyağını eritin.

    Bir mikser yardımıyla, yumurta sarılarını ve pudra şekerinin yarısını krema kıvamına gelene kadar çırpın.

    Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını biraz çırptıktan sonra, kalan pudra şekerini ekleyin ve eriyene kadar karışımı kabartın.

    Yumurta sarılarına eriyen çikolatadan 1 kaşık ekleyerek karıştırın ve yavaş yavaş bütün çikolatayı ekleyerek tüm karışıma çikolatayı yedirin.

    Daha sonra, bu karışıma yumurta beyazlarının yarısını ekleyin ve dıştan içeri doğru kapatarak karıştırın. Kalan yumurta beyazını da koyup karıştırarak birbirine yedirin.
    Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Hazırladığınız kek karışımını kek kalıbına dökün ve 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 – 55 dakika pişirin.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.