Arda’nın Mutfağı Elmalı Erikli Galette Tarifi 28.01.2017


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Arda’nın Mutfağı Elmalı Erikli Galette Tarifi 28.01.2017

    Arda’nın Mutfağı’nın 28.01.2017 tarihinde TV8’de yayınlanan yeni bölümünde Şef Arda Türkmen sizler için lezzetli tarifler hazırladı.

    Malzemeler

    Hamuru için;
    1.5 su bardağı un
    110 gr soğuk tereyağı
    1 yemek kaşığı toz şeker
    1 tutam tuz
    3-4 yemek kaşığı soğuk su

    Harcı için;
    1 adet elma
    2 adet anjelik erik
    1 tatlı kaşığı silme nişasta
    2 yemek kaşığı toz şeker
    2 yemek kaşığı tereyağı (erimiş)

    Üzeri için;
    1 yemek kaşığı tereyağı (erimiş)
    Esmer şeker

    Yapılışı

    Hamuru için; un, şeker, tuz ve küçük küp doğranmış soğuk tereyağını derin bir kaba alın ve elinizle ufalamaya başlayın. Tereyağı küçük parçalar halinde kalmalı tamamen eritmeyin. Tereyağı ve un birleşince 1 yemek kaşığı soğuk su ilave edin ve elinizle ufalamaya devam edin. ardından bir yemek kaşığı daha su ilave edin hamur birleşmeye başlayana kadar bu adımı devam ettirin. Maksimum 4 yemek kaşığı kadar su eklemeniz gerekiyor. Hamur birleşince (hala içinde tereyağı toplar görünür olmalı o yüzden yoğurmayın) streç filme sarıp buzlukta 10 dakika bekletin.

    Elmalı orta incelikte dilimleyin, erikleri küp doğrayıp elmalara ekleyin, nişasta ve 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı ve şekeri ekleyip iyice karıştırın.

    Hamuru buzluktan çıkartın ve yemek tabağı genişliğinde merdane yardımıyla açın. Orta kısmına elmaları ve erikleri yerleştirin. Hamurun kenarlarnı dikkatlice elmaların hafif üzerine gelecek şekilde katlayın. Hamurun kenarlarına 1 yemek kaşığı erimiş tereyağı sürün ve esmer şeker serpin. 200 derece önceden ısıtılmış fırının taban kısmında 30- 35 dakika pişirin.

    Afiyet olsun

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.