Refika İle Öze Dönüş Perde Pilavı Tarifi 24.02.2019


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Refika İle Öze Dönüş Perde Pilavı Tarifi 24.02.2019

    Sunuculuğunu Refika Birgül’ün yaptığı ve Fox Tv de yayınlanan “Refika ile Öze Dönüş” programının 24.02.2018 tarihinde yeni bölümünde yine birbirinden lezzetli tarifler yapıldı.

    Malzemeler
    • 3 adet el açması yufka

       

    • 2 avuç badem

       

    • 1 çorba kaşığı çam fıstığı

       

    • 3 çorba kaşığı tereyağı

       

    • 2 parça tavuk göğsü

       

    • 2 parça kemiksiz tavuk but

       

    • 3 bardak pilav
    Yapılışı

    İkişer parça tavuk göğsünü ve kemiksiz tavuk budunu düdüklü tencereye koyun. Üzerine tuz, tane karabiber, yenibahar, kabaca doğradığınız 1 soğan, 2 diş sarımsak ve 4 dal taze kekik ekleyin. 1,5 litre soğuk su koyup düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve yüksek ateşte pişirmeye başlayın. Tencerede basınç oluşup düdük kilitlenince altını kısıp yarım saat pişirin. Yarım saatin sonunda düdüklü tencerenin altını kapatıp basıncını alın. Sıcağı üzerindeyken tavukları çıkartıp lif lif ayırın. Bunu yaparken tavuğu bir çatalla tutup diğeri ile liflerine dik olarak çekerek kolayca ayırabilirsiniz. Tel tel ayırdığınız tavukları perde pilavın içine koymak için ayırın. Bu sırada kurumasınlar diye kendi suyunda bekletebilirsiniz. Perde pilavı için Tavuklar pişerken 2 avuç çiğ bademin üzerine kaynar su döküp 10 dakika bekletin. Sürenin sonunda kabukları yumuşayacak ve kolayca çıkacaktır. Bademleri enine olarak ikiye kesin. 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin. Üzerine bademleri ve 1 çorba kaşığı çam fıstığını ekleyip yaklaşık 2 dakika bademler renk alana dek kavurun. Geniş ve derince bir tavada yarım çorba kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 1 tam yufkayı açın. Yufkanın ortasına yarım yufkayı buruşuk şekilde koyun. Üzerine dünden kalan yaklaşık 3 bardak pilavın yarısını koyun. Sırasıyla kavrulmuş bademlerin yarısını, didilmiş tavukları, kalan bademleri ve pilavları koyun. Kalan 1,5 yufkayı üzerine yine buruşuk şekilde koyup tavanın kenarlarından sarkan yufkaları bohça gibi üzerine kapatın. Her iki tarafı güzelce kızarana dek çevirerek pişirin. Çevirdikten sonra yarım çorba kaşığı tereyağını da parlaması için üzerine sürün. Yufkadan perde pilavı emrinize amade.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.