Refika İle Öze Dönüş Bademli Pilav Tarifi 24.02.2019


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Refika İle Öze Dönüş Bademli Pilav Tarifi 24.02.2019

    Sunuculuğunu Refika Birgül’ün yaptığı ve Fox Tv de yayınlanan “Refika ile Öze Dönüş” programının 24.02.2018 tarihinde yeni bölümünde yine birbirinden lezzetli tarifler yapıldı.

    Malzemeler
    • 2 su bardağı Tosya pirinci

       

    • 2 avuç çiğ badem

       

    • 3 çorba kaşığı tereyağı

       

    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı

       

    • 3 avuç tel şehriye

       

    • Yarım bardak et suyu

       

    • Kaşığı tuz
    Yapılışı

    2 avuç bademin üzerine kaynar su ekleyin ve 10-15 dakika bekletin. 2 su bardağı Tosya pirincini soğuk sudan geçirip üzerine su ve 2 tutam tuz ekleyip bekletin. Bademler şişince kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Yayvan bir pilav tenceresine bademleri ekleyip kavurmaya başlayın. Bademler renk alınca kenara alıp tencerenin altını kapatın. Tencere biraz soğurken pirinçlerin suyunu süzün. Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Yağ kızınca içine 3 avuç tel şehriye ekleyin. Orta ateşte şehriyeler renk alana kadar kavurun. Üzerine pirinçleri de ekleyip her pirinç tanesi yağdan nasibini alana kadar kavurun. Pirinçler hafif şeffaflaşınca üzerine suyunu eklemede sıra. Pilav yaparken oran 1’e 1,5 olduğundan, 2,5 bardak kaynar su ve yarım bardak et suyu ekleyin. Şehriyeler içinde 1 bardaktan 2 parmak az su ekliyorum. 1 tatlı kaşığı tuzunu da koyup 1-2 tur çevirip kapağını kapatıp, orta boy bir ocakta kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav 10-12 dakika piştikten sonra ahşap bir kaşığın sapıyla ortasında delik açın. Eğer pirinçler durmayıp hemen ortaya düşüyorsa ve su birikiyorsa pişmemiştir. Ortaya su gelmeyene ve pirinçler duruncaya kadar kontrol ederek pişirmeye devam edin. Yaklaşık 15 dakikada pişecektir. Sonrasında altını kapatıp üzerine temiz bir mutfak bezi örtüp kapağını kapatın. Bu haliyle 10-15 dakika demlenmesi için bırakın. Yemeye yakın ayırdığınız bademleri 1 çorba kaşığı tereyağı ile birlikte kavurun. Servis ederken tabağa bastırarak değil kendiliğinden dökülerek yerleştirin. Üzerine de tereyağlı bademleri koyunca nefis bademli şehriyeli pilavınız emrinize amade.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.