Nursel’le Evin Tadı Buzlu Börek Tarifi 18.09.2017


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Nursel’le Evin Tadı  Buzlu Börek Tarifi 18.09.2017

    Nursel’le Evin Tadı’nın 18.09.2017 tarihinde yayınlanan yeni bölümünde Nursel Ergin sizler için birbirinden lezzetli Çay Saati tarifleri hazırladı.

    Malzemeler

    4 adet yufka

    İç Harcı İçin;

    4 adet haşlanmış patates
    1 adet kuru soğan
    2 yk biber salçası
    Sıvıyağ

    Sosu İçin;

    Sıvıyağ ve su

    Yapılışı

    Soğanlar yemeklik doğranıp bir tencere de kavrulur. Üzerine salça eklenip oda kavrulur. Ardından haşlanan patatesler ezilip, kavrulan soğan ve salça ya tuz ve karabiber ile birlikte eklenir. Hepsi birlikte 1-2 dk pişirilir. Diğer tarafta iki yufka açılıp üst üste serilir. Daha sonra, üç parmak kalınlığında uzun şeritler halinde kesilir. Üzerine siviyag ve su ile bir sos hazırlanıp sürülür. Ardından her şeride hazırlanan iç harçtan koyulup muska şeklinde kapatılır. Bütün hamurlar bu şekilde hazırlanır. Ardından su dolu bir kaseye batırılıp çıkartılır. Daha sonra bir süzgece alınıp suyu süzüldükten sonra tepsiye alınır. Hazırlanan su ve yağlı karışımdan üzerlerine de sürülüp 180 derecede fırına verilerek pişirilir.Afiyet olsun

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.