Nursel’le Evin Tadı Kolay İçli Köfte Tarifi 11.01.2018


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Nursel’le Evin Tadı Kolay İçli Köfte Tarifi 11.01.2018

    Nursel’le Evin Tadı’nın 11.01.2018 tarihinde yayınlanan yeni bölümünde Nursel Ergin ve konuğu sizler için lezzetli tarifler hazırladı.

    Malzemeler

    2 su bardağı ince bulgur
    1 çay bardağı irmik
    1 çay bardagı un
    1 yumurta
    1 tk biber salçası
    Tuz
    Karabiber

    İç Harcı İçin;

    300 gr dana kıyma
    2 adet kuru soğan
    Yarım su bardağı ceviz içi
    Bir tutam maydanoz
    Tuz
    Karabiber
    Pul biber

    Yapılışı

    Kıyma bir tavaya koyulup kavrulur. Üzerine soğan doğranıp eklenir. Daha sonra ikisi birlikte kavrulmaya devam edilir. İyice kavrulduktan sonra altı kapatılıp kıyılmış maydanoz ve ceviz içi eklenir. Baharatları eklenip karıstırılır. Sonrasında soğumaya alınır. Diğer tarafta bulgur ve irmik bir kaba alınıp sıcak su ile ıslatılır. Biraz bu sekilde bekletildikten sonra, un , yumurta ve salça eklenir. Ardından baharatları eklenip iyice özleşene kadar yoğrulur. Daha sonra tezgaha bir streç film serilip üzerine mandalina büyüklüğünde yoğrulan köfte harcından koyulur. Tekrar üzerine streç film kapatılıp merdane ile açılır. Daha sonra üstte ki streç film alınıp yuvarlak bir kap yardımıyla kesilir. Sonrasında soğuyan iç harçtan koyulur. Yan kısımlarından streç film yardımıyla kapatılır. Sonrasında yağda kızartılıp servis edilir. Afiyet olsun

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.