Arda’nın Ramazan Mutfağı Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi 14.06.2017


  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Arda’nın Ramazan Mutfağı Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi 14.06.2017

    Arda’nın Ramazan Mutfağı’nın 14.06.2017 tarihinde Tv8’de yayınlanan yeni bölümünde Şef Arda Türkmen sizler için  birbirinden lezzetli ramazan tarifleri hazırladı.

    Malzemeler

    2 su bardağı kuru fasulye
    8 – 10 su bardağı su – haşlamak için
    4 yemek kaşığı tereyağı
    1 adet büyük kuru soğan – yemeklik doğranmış
    2 adet domates – küp doğranmış
    2 adet köy biberi
    1 yemek kaşığı domates salçası
    Tuz
    Karabiber
    Kimyon
    8 – 10 adet pastırma
    4 su bardağı sıcak su

    Yapılışı

    Kuru fasulyeyi bir gece önceden soğuk suda ıslatın. Ertesi gün süzüp, 10 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sonra süzgece alın ve fasulyenin gazının iyice gitmesi için sıcak sudan geçirip süzün.

    Soğanları ufak doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küçük doğrayın. Biberin saplarını ve çekirdeklerini çıkarıp ince ince kesin.

    Tencerede tereyağını eritin. Soğanları koyup kavurun. Domates, biber ve sulandırılmış domates salçasını ilave edip birkaç dakika pişirin. Tuz, karabiber ve kimyon ile tatlandırın.

    Suyunu ekleyin. Ardından fasulyeleri ilave edin ve bir tur çevirin. 20 dakika pişmeye bırakın. Pişmesine 10 dakika kala pastırmaları ekleyin ve 10 dakika daha pişmeye bırakın. Sıcak servis edin.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.